Máme otevřeno denně od 9:00 do 21:00

SVATEBNÍ OUTFITY A TRENDY Z METROPOLE ZLIČÍN > Čtěte zde:

09.06.2023

Se svatebními outfity a trendy z Metropole Zličín nešlápnete vedle. Budete šik a dodržíte dresscode.

Léto je za dveřmi a s ním i tradiční svatební sezóna. A co se rozhodně nevyplácí, je na takovou příležitost podcenit outfit nebo nesplnit svatebčany předepsaný dresscode. A protože takové zadání občas může pěkně zamotat hlavu, přinášíme vám rady zkušené stylistky, která vás provede těmi největšími letošními trendy. Ne každá svatba je stejná, tak se nechte inspirovat různými outfity a na jedinečné události, kterou tato příležitost bezesporu je, buďte šik, originální a "in". 

Není svatba jako svatba, a proto není překvapením, že každá takováto radostná událost požaduje jiný dresscode. Skloubit požadavky novomanželů a možnosti svého šatníku může být občas oříšek. Nechte si proto poradit od stylistky nákupního centra Metropole Zličín Barbory Havlíkové. Díky jejím radám rozhodně neuděláte ostudu, a navíc všechny kousky seženete přímo v pražském nákupním centru. 

Venkovní denní svatba povoluje neformálnost

Tento typ svatby je v létě asi nejoblíbenější. Svatební obřad i hostina probíhají venku, na statku nebo zahradě. Oblečení by proto mělo být slavnostní, nicméně není potřeba být extrémně formální. Dámy mohou zvolit jednoduché letní šaty v pastelových barvách, skvěle fungují béžová či slonovinová, nemusíte se bát ani jemných květinových nebo jiných vzorů. Vyvarujte se ale příliš křiklavým barvám nebo výrazným vzorům, které by na svatbě i na fotkách mohly odvádět pozornost od nevěsty. Šaty doplňte botami na podpatku, ale pokud má obřad nebo část oslav probíhat na trávníku, zvolte podpatek raději širší. U jehlového totiž zničíte nejen boty ale i trávník samotný. Pro chladnější večer si připravte elegantní sako. Malá kabelka nebo psaníčko jsou povinností, velké kabelky do slavnostního dresscode nepatří.

Pánové by pro takovéto slavnostní příležitosti měli vždy zvolit oblek. Pro tento typ svatby bude naprosto ideální lehký lněný oblek ve světlé barvě, který je na parné letní dny skvělým společníkem, protože vás nechá dýchat. Doplňte ho dobře padnoucí košilí, ideálně z lehké bavlny. Přírodní materiály jsou na léto naprostý základ. Nejen, že se budete cítit komfortně, ale zároveň celkový look bude vypadat velmi elegantně. K takovému outfitu si nemusíte brát kravatu, košili nechte s rozhalenkou a můžete vyrazit.

Celý dámský outfit H&M
Celý pánský outfit H&M


Večerní svatba si žádá přísnou eleganci

Pro večerní společenské události platí jasná pravidla a ani u svatby tomu není jinak. Dámy by měly mít dlouhé šaty, elegantní boty na podpatku, malé psaníčko a výraznější šperky. U doplňků není na škodu, když mají metalické odlesky, působí pak honosněji. Celkovému looku by měl odpovídat i make-up a účes. U opravdu významných svateb neváhejte povolat profesionály, aby vše proběhlo bez sebemenší chybičky.  

Pánové by po 18. hodině měli na slavnostní události nosit vždy tmavý nebo přímo černý oblek. Pokud by na pozvánce stálo black tie, tak by měli volit klasický smoking. K tmavému obleku pak kombinujte hladkou bílou košili, ideálně na manžetové knoflíčky. Tu doplňte kravatou nebo motýlkem. Boty musí být vždy v černé barvě, stejně jako opasek. 

Dámský outfit Steilmann, boty a kabelka Humanic
Pánský outfit Steilmann, boty Humanic


Elegantní svatba si žádá outfit, který využijete celé léto

Na zámku či na radnici, to jsou typy svateb, které sice nejsou večerní, ale zároveň nejsou tak uvolněné jako ty na louce, statku či v lese. A právě tomu by mělo odpovídat i oblečení. Dámy, pokud nejste šatové a klasické pouzdrovky nejsou nic pro vás, zkuste kalhotový kostým. To je totiž elegantní varianta, která je velmi šik, a zároveň najde ve vašem šatníku využití i při dalších příležitostech. Na svatbu jej doplňte jemným topem, botami na vysokém podpatku a elegantním psaníčkem. Doplňky dodáte kostýmku potřebnou ženskost.

Pánové, u vás to nebude moc velké překvapení, opět totiž skončíte u obleku. Tentokrát ale už nevybíráte lněné, ale ty z klasické lehké vlny. Z barev pak volte šedou nebo tmavě modrou, nebála bych se ani jemného vzoru. Košile může být bílá klasika nebo vyzkoušejte ty v jemných pastelových barvách. Celý outfit doplňte klasickou kravatou, elegantními polobotkami a páskem ve stejné barvě.

Dámský outfit Mohito
Pánský outfit C&A, boty a opasek Humanic