Máme otevřeno denně od 9:00 do 21:00

STYLOVĚ A ÚSPORNĚ: 5 PRAVIDEL, JAK SE ZABALIT NA DOVOLENOU DO MALÉHO KUFRU > Čtěte zde:

26.06.2024

Každý cestovatel řešil tento problém snad nesčetněkrát: Jak se zabalit do malého kabinového zavazadla tak, aby nic nechybělo? A musím se zbavit roztomilých letní outfitů ve prospěch praktičnosti? Rozhodně ne! Když víte, jak na to, místo se vždycky najde. Barbora Havlíková, stylistka nákupního centra Metropole Zličín pro vás sestavila návod na to, jak se zabalit tak, abyste se vešli i do malého kufru a přitom na dovolené dělali parádu.

"Tak do tohodle se určité nezabalím…" Kdo z nás někdy nepoužil tuhle větu před odletem na dovolenou po tom, co zjistil rozměry zavadala? Nevěste hlavu, přinášíme vám pět zlatých pravidel toho, jak se snadno napasovat i do malého kufru tak, abyste nemuseli vyřadit své oblíbené letní kousky. 

1. Maximum kombinací

Základem je balit s rozvahou. Neházejte do kufru jen tak bezmyšlenkovitě vše, co najdete ve skříni. Nejprve si oblečení rozložte na postel a popřemýšlejte nad všemi kombinacemi, které jste z něj schopni vytvořit. Zamyslete se také nad tím, co budete na dovolené dělat a jaký typ oblečení u toho budete potřebovat. Teprve pak vyberte takové kousky, které je možné mezi sebou co nejvíc kombinovat, abyste vše využili na maximum.

2.  Ruličkování

Jakmile si vyberete oblečení, které si sbalíte, přichází proces samotného balení. Jak správně věci do kufru naskládat, aby se vše vešlo? "Můj ověřený způsob je ruličkování. Každý kousek oblečení smotám do ruličky a do kufru naskládám vedle sebe," radí stylistka nákupního centra Metropole Zličín. "Nejen že se vám tímto způsobem vejde do kufru nebo batohu maximum věcí, ale z vlastní zkušenosti mohu říct, že se vám oblečení tolik nepomačká," dodává. 

3. Organizéry

Organizéry jsou skvělým pomocníkem, který by měl mít v arzenálu každý zkušený cestoval. Pořídíte je v obchodech jako jsou Witchen nebo C&A. Využít je můžete na roztřídění určitých kusů oblečení – trička, topy, kalhoty, kraťasy… každé do jednoho. Jednoduše tak v kufru udržíte pořádek po celou dobu dovolené, a když budete něco hledat, vždy víte, kam sáhnout. 

Sada organizérů, Witchen

4. Maximalizace místa

Kromě ruličkování můžete maximalizovat místo i tím, že budete větší předměty vyplňovat těmi menšími. Žádné místo tak nezůstane volné. Kabelky vycpěte spodním prádlem a ponožkami, do kapsiček kufru napasujte všemožnou kosmetiku. Nejenže tím ušetříte spoustu místa, ale vyplněné kabelky se vám díky tomu v kufru nepolámou – což by jinak hrozilo.

5. Multifunkční kousky

"Při balení a tvorbě kombinací nezapomínejte na multifunkční kousky. Určitě si s sebou zabalte nějaký větší šátek – můžete ho navázat jako top, sukni a když přidáte pásek, poslouží i jako minišaty. Místa zabere minimálně, zato nadělá velkou parádu," říká stylistka Barbora Havlíková. Léto přímo vybízí k nošení lehkých šátků, které se Vám většinu času jen válí ve skříni. Využijete je třeba i při cestě letadlem – můžete se do něj zabalit jako do deky, když je klimatizace až moc silná. 

Šátek, C&A