Máme otevřeno denně od 9:00 do 21:00

OSLŇTE V LETNÍCH ŠATECH: PRAKTICKÉ TIPY OD PROFESIONÁLNÍ STYLISTKY > Čtěte zde:

01.07.2023

Šaty dělají člověka a obzvlášť to platí v létě. Pokud váš šatník přetéká džíny a tričky a šatů máte pomálu nebo snad žádné, tak nezoufejte. Přinášíme praktické tipy zkušené stylistky Báry Havlíkové, díky nimž si vyberete stylové šaty, které si jednoduše zamilujete.

Když přijde na snadné oblékání a vymýšlení originálních stylových outfitů, léto je bezpochyby nejlepší roční období. Stačí na sebe hodit šaty, přidat kabelku a boty a můžete vyrazit. Není třeba se trápit s žádným složitým kombinováním, vrstvením ani dalšími složitostmi. Jaké šaty vybrat a co je teď in, vám poradí stylistka nákupního centra Metropole Zličín Barbora Havlíková. Ta pro vás navíc připravila také tipy, kde sehnat ty nejlepší šaty v pražském nákupním centru.

Květy, které nevyjdou z módy

Alespoň jedny květované šaty by neměly chybět v šatníku žádné ženy. V kombinaci se splývavým střihem a jemným materiálem budou skvělou volbou pokaždé, kdy si nebudete chtít lámat hlavu, co ze skříně vybrat. U splývavých střihů nezapomínejte na pásek, který krásně zvýrazní postavu. Pak už je jen na vás, jestli se budete cítit na podpatky nebo ploché sandálky, obojí bude vypadat skvěle.

Celý outfit GANT

Špagetová ramínka jsou zpátky

Šaty na špagetová ramínka, jejichž dokonalost tkví v jednoduchosti, slaví velký comeback. Není proto potřeba vymýšlet žádné složité kombinace, stačí je doplnit jen malou kabelkou a páskovými sandálky. Večer, když bude chladněji, pak stačí přes ramena přehodit džínovou bundu nebo třeba sako vypůjčené z partnerovi skříně a úspěch je zaručen. 

Celý outfit Diesel

Must have jménem zavinovací šaty

Pokud byste si měla pořídit byť jen jedny šaty, tak by to rozhodně měly být ty v zavinovacím střihu. Takové totiž sluší každému typu postavy. Jejich véčkový výstřih protáhne šíji a zesubtilní celou postavu, hloubku dekoltu si můžete regulovat podle toho, jak moc šaty stáhnete. Díky stahovacímu pásku krásně zdůrazníte střed těla a asymetrický střih a jemné nařasení v pase krásně schová bříško a problematické partie.  

Celý outfit C&A

Háčkování je trendy, ale nezapomeňte mazat

Háčkované šaty jsou jedním z největších trendů tohoto léta. Bývají lehce průhledné, proto je potřeba je pro denní nošení oblékat se spodničkou nebo tělovým spodním prádlem. Můžete je ale využít i jako přehoz přes plavky při přechodu na pláž nebo do plážového baru. Skvěle k nim pak bude ladit proutěná kabelka nebo velký slamák. U těchto šatů se ale určitě nezapomeňte důkladně natřít SPF krémem, ať pak neskončíte s kropenatým opálením. 

Celý outfit Lindex

Malé bílé nejsou nikdy špatná volba

Malé černé jsou základním kouskem dámského šatníku. Na léto je ale ideální vyměnit je za malé bílé. Tyto univerzální šaty vezmete jak se sandálky a proutěnou taškou, tak i s podpatky a psaníčkem. Většinou je najdete v bavlněné variantě a kdo má rád trochu jinou strukturu, může zvolit krajkovou madeiru. Je už jen na vás, jestli máte raději střihy s rukávy a zakrytými rameny, nebo preferujete úzká ramínka. V barevných kombinacích se pak držte spíš jemnějších barev a pastelových tónů, černá by k nim byla až příliš tvrdá a poutala by příliš velkou pozornost. 

Celý outfit Tatuum