Máme otevřeno denně od 9:00 do 21:00

OBDOBÍ VEČÍRKŮ JE ZA DVEŘMI, JSTE NA NĚ PŘIPRAVENI? > Čtěte zde:

22.11.2023

Zdá se to neuvěřitelné, ale tento rok se pomalu ale jistě blíží ke konci. Než se vrhneme ke stromečkům, salátům a pohádkám, čeká většinu z nás ještě každoroční povinnost – vánoční večírky. Jenže co si vzít na sebe, aby to člověk nepřehnal nebo naopak nepodcenil? Než se s těmito akcemi roztrhne pytel, připravila si pro vás stylistka nákupního centra Metropole Zličín Barbora Havlíková jednoduché tipy a rady na to, jak se stylově obléct a zazářit.

Sezóna vánočních večírků je za dveřmi. Cílem by mělo být nejen si je užít, ale také na nich vypadat dobře. Stylistka Metropole Zličín Bára Havlíková si pro vás proto připravila outfity pro všemožné druhy večírků, na které lze dostat pozvánku. Pojďme na to!

Dámy nechť se třpytí, pro pány osvědčená klasika

Pokud se chystáte na party ve stylu black tie, není radno podcenit přípravu. Nejde ale o nic složitého, stačí se držet pár pravidel, kterým podléhá tento dress code a budete za hvězdu. "Dámy, vy vybírejte dlouhé šaty nebo overaly. Tím, že se jedná o vánoční večírek, tak určitě neuškodí trocha třpytu. Pokud si netroufáte na třpytky na šatech, oživte outfit alespoň v doplňcích. Co by vám rozhodně nemělo chybět je malá kabelka – psaníčko, ideálně s řetízkem, který můžete dát přes rameno a ruce vám tak zůstanou volné," říká Barbora Havlíková, stylistka nákupního centra Metropole Zličín. Pánové to mají v tomto ohledu jednoduší. Platí pro ně totiž jediné, a to klasický smoking s bílou košilí na manžetové knoflíčky. "Nezapomeňte, že správný smoking je třeba doplnit pásem, motýlkem a lakovanými polobotkami," radí stylistka. 

Nebojte se flitrů ani doplňků

Vánoční večírek ve stylu koktejlové party je asi tím nejtypičtějším a je to dobře, protože při výběru outfitu můžete popustit uzdu své fantazii. "Dámy, vyberte v obchodech ty nejtřpytivější koktejlky. Pokud se necítíte v kratší délce šatů, vyzkoušejte flitrovanou sukni v midi délce a k tomu jednoduchou bílou košili. V doplňcích se také nemusíte omezovat, tady platí výjimečně pravidlo více je více, takže štrasové náušnice, flitrovaná kabelka a třpytivé lodičky jsou letošní must-have," vysvětluje stylistka Barbora Havlíková. Nevyhýbejte se ani zajímavým barevným kombinacím a obligátní zlatou, stříbrnou a černou doplňte něčím výraznějším. Pánové by měli nechat své drahé polovičky zazářit a sami se spolehnout na osvědčenou klasiku. Dobře padnoucí oblek v šedé nebo antracitové barvě a k tomu černá slim fit košile stačí. Není potřeba žádná kravata, naopak knoflíčky u krku nechte rozepnuté, celek pak už jen stačí doplnit černým páskem a klasickými polobotkami.

Casual posezení neznamená odbytý outfit

Čeká vás jako vánoční večírek "jen" posezení v restauraci? V tomto případě se rozhodně do velké večerní neoblékejte, ani koktejlky nebudou úplně to pravé. To ovšem neznamená, že nemůžete vybrat outfit, který bude působit slavnostně a zároveň bude i pohodlný a adekvátní místu konání. Dámy mohou do takového outfitu přidat trochu vánočního třpytu, který je ale pak vhodné trochu sesadit džínovinou a kotníčkovými botami. "Pánové, pro vás je pro tyto příležitosti naprosto ideální kombinace džínů a roláku. Rolák je v pánském šatníku celkem podceňovaný kousek, ale přitom vám velmi sluší jak samostatně, tak v kombinaci se sakem nebo kabátem. Takže pokud by vám měl tento rok přibýt do zimního šatníku jen jeden kousek, ať je to právě rolák," radí stylistka Barbora Havlíková.