Máme otevřeno denně od 9:00 do 21:00

STYLOVÉ TRENČKOTY: JAK NA KLASIKU, KTERÁ NIKDY NEVYJDE Z MÓDY - Čtěte zde>

15.09.2022

I když nám meteorologové slibují ještě pár týdnů sluníčko a babí léto, nepodceňte přípravu na deštivé podzimní dny. Změna přijde rychle, proto je nejvyšší čas začít pokukovat po hlavním kousku podzimního šatníku, kterým je trenčkot.Ikonický kabát jehož historie sahá až k první světové válce a jehož dámskou verzi proslavila především herečka Audrey Hepburn a její ikonická poslední scéna ve filmu Snídaně u Tiffanyho. Od té doby prošel tento módní kousek mnoha úpravami, návrháři experimentovali s barvami, délkou i materiálem, ale své hlavní rysy (dvouřadé zapínání, výrazné klopy a široký pásek.) si zachoval dodnes. Jeho kouzlo spočívá v tom, že se hodí naprosto ke všemu, jak k večerním šatům, tak k pracovnímu kostýmku i džínům s teniskami. Právě proto si získal tak důležité místo v šatníku. Navíc, kromě té módní stránky má i praktickou! Nepromoknete v něm i v tom největším slejváku. 

Nestárnoucí francouzská elegance

Kromě všeho výše zmíněného je trenčkot jednoznačně spjatý i s neodmyslitelným šarmem francouzských dam. Asi neexistuje případ, kdy by tento módní klenot chyběl v některém z pařížských šatníků. Tam už se s ním v podstatě narodíte! Pařížské elegance lze velmi snadno docílit i u nás, není to totiž nic složitého. Stačí zkombinovat dobře padnoucí černé kalhoty, pruhovaný svetřík a přes něj přehodit právě klasický béžový trenčkot. Pařížské ulice jsou stejně nepohodlné na podpatky jako ty pražské, tak si s tím nelámejte hlavu a obujte pohodlné mokasíny, ve kterých vydržíte celý den. A chcete znát hlavní tajemství Francouzek? Červená rtěnka! Odvede totiž pozornost od všech případných nedokonalostí i když máte zrovna bad hair day.

Vše H&M
Trenčkot, 1499 Kč
Kalhoty, 1299 Kč
Pruhovaný top, 299 Kč
Mokasíny, 749 Kč
Kabelka, 749 Kč
Rtěnka, 299 Kč

Doplňte vzory

Pokud už klasiku v podobě béžového trenčkotu doma máte, přišel čas se trochu odvázat a pořídit odvážnější model se vzorem. Ozvláštníte jím jakýkoliv obyčejný outfit nebo jím perfektně doplníte šaty v barvě vzoru. A když už jsme u šatů, jestli máte ve skříni nějaké jednoduché letní, se kterými se nechcete na podzim loučit, tak nezoufejte a hlavně je nikam neuklízejte. Stačí je navrstvit na jemný vlněný rolák, doplnit kotníčkovými botami a můžete vyrazit i do podzimního nečasu. Outfit sladěný do jedné barvy pak skvěle funguje s výrazným doplňkem v barvě jiné, třeba s malou kabelkou. 

Vše Reserved
Trenčkot, 2999 Kč
Šaty, 899 Kč
Rolák, 499 Kč
Kožené boty, 1999 Kč
Kabelka, 599 Kč

Zkuste i zkrácenou verzi

Pokud se cítíte nejlépe a svá v džínách a triku, ale pořád chcete působit elegantně a žensky, pak je pro vás ideální volbou trenčkot ve zkrácené délce. Ten totiž funguje dobře v kombinaci s kalhotami. Zkrácený trenčkot nedoporučujeme kombinovat se sukněmi nebo šaty, tam už by dvě rozdílné délky působily disproporčně. Celkový outfit doplňte teniskami a malou crossbody kabelkou nebo třeba velkým vakem, kam se vám vejdou všechny nutnosti na celý den. 

Vše Lindex
Trenčkot, 1999 Kč
Džíny, 1299 Kč
Kabelka, 799 Kč
Šátek, 799 Kč

V trenčkotu taky na rande

Trenčkot není jen součást denního šatníku, můžete jej sladit i s kousky na večerní akce. Elegantně bude působit s šaty do divadla nebo v kombinaci s koženkovou sukní, která je ideální na rande nebo na skleničku s kamarádkou. Nebojte se kombinovat materiály a strukturu, s bavlněnou tkaninou trenčkotu bude skvěle fungovat právě kůže nebo koženka. Vrchní díl pak může být úpletový nebo pro odvážnější i z krajky. Kombinování materiálů vždy pozdvihne outfit na vyšší úroveň. 

Vše Mohito
Trenčkot, 2299 Kč
Rolák, 299 Kč
Sukně, 599 Kč
Boty, 1499 Kč
Kabelka, 899 Kč

Stačí pár kousků

Trenčkot perfektně ladí i k romantickým outfitům. Právě jím doplňte květované šaty, sandálky vyměňte za kotníčkové boty nebo kozačky. Stačí pár jednoduchých triků jako je vrstvení a dobře zvolené doplňky a v šatníku vám postačí jen pár kvalitních kousků, které lze snadno kombinovat a vynosit na maximum. Při nákupech vždy dávejte největší důraz na sedící střih, kvalitní materiál a barevnost tak, aby se vám nový kousek hodil k většině věcí, co už máte doma ve skříni.  

Vše Tatuum
Trenčkot, 2999 Kč
Šaty, 2999 Kč
Kabelka, 1099 Kč