Máme otevřeno denně od 9:00 do 21:00

JAK SE OBLÉCT NA SVATBU V LÉTĚ: INSPIRACE OD STYLISTKY > Čtěte zde:

11.06.2024

Létu je tu a s ním i sezóna svateb. Máte-li už ve schránce nějakou tu pozvánku a váháte, co na sebe, abyste nezastínili nevěstu nebo jí neudělali ostudu, je tento článek právě pro vás. Stylistka nákupního centra Metropole Zličín Barbora Havlíková se nechala inspirovat a sestavila hned několik outfitů, ze kterých si vybere opravdu každý.

Vybírat oblečení na svatbu může být oříšek, a to zvláště v létě. Pánové mají volbu jednodušší, sako a košile jsou nutnost, ale co dámy? Outfit na obřad v zámecké kapli se jistě bude lišit od toho, který bychom oblékly na svatbu na zahradě. Navíc je třeba zvolit takový, který zvládne večerní zábavu i nemilosrdné letní sluníčko. Přesně na to při svém výběru myslela i stylistka Barbora Havlíková, která speciálně pro vás vytvořila několik svatebních outfitů z obchodů nákupního centra Metropole Zličín.

Květiny kam se podíváš

Čeká vás svatba na louce nebo v zahradě? Taková příležitost přímo vybízí ke květovaným šatům. Ale pozor, vybírejte raději jemnější vzory v pastelových barvách, abyste nezastínili nevěstu. Chcete-li takové šaty doplnit o šperky, řiďte se podle střihu – například u asymetrického dekoltu se nehodí náhrdelník, působil by rušivě, daleko lépe v takovém případě vyniknou náušnice. Partnerův oblek pak slaďte ke svým šatům. K pastelovým barvám a svatbám v denních hodinách se skvěle hodí světlejší barva obleku, můžete zvolit i lněný materiál. Je-li svatba jen přes den, nebojte se pruhované košile, tu byste večer nevyužili. To stejné platí u obuvi, můžete si dovolit nazout třeba ležérnější mokasíny ve světlé barvě.  

Zdroj: H&M

Obleky pro dámy i pány

Nikde není psáno, že žena musí na svatbu v šatech nebo sukni. Pokud se se šaty moc nekamarádíte, klidně zvolte kalhotový kostým. Dávejte si ale pozor na to, aby kostým nepůsobil moc formálně, přeci jen jdete na svatbu, a ne do kanceláře. Pro ležérnější look kostýmek doplňte jednoduchým topem namísto košile, slavnostní ráz mu dají vyšší sandálky a malé psaníčko. Pánové nic nezkazí tmavě modrým oblekem – taková zlatá střední cesta, která funguje přes den i na večer. Přes den přidejte k obleku hnědý pásek a polobotky, na večer naopak zvolte barvu černou. 

Zdroj: C&A

Jednoduchá elegance

Dostali jste pozvánku na poslední chvíli a nevíte, co vykouzlit z kousků, které seženete za jedno odpoledne? Vsaďte na klasickou eleganci, tím nikdy nic nezkazíte. Poohlédněte se po jednoduché saténové sukni, třpytivém topu a elegantním saku. Kromě svatby navíc takový outfit využijete i na jakoukoliv další letní slavnost. Nebojte se pohrát si také s doplňky. Boty na podpatku skvěle poslouží na slavnostnější příležitosti, balerínky zase na méně formální zábavu.

Váš doprovod může zvolit klasický oblek v modré nebo šedé barvě. Nejelegantnější je vždy čistá bílá košile, polobotky a pásek volte vždy ve stejné barvě – černé na večer, hnědé přes den.  

Zdroj: Marks&Spencer