Máme otevřeno denně od 9:00 do 21:00

JAK DOSÁHNOUT COOL OUTFITU? 5 PRAVIDEL, KTERÁ UDĚLAJÍ Z OBYČEJNÉHO NEOBYČEJNÝ > Čtěte zde:

10.04.2023

Chcete vystoupit z davu, ale nevíte jak na to? Vězte, že to není jen o drahých kouscích ze značkových a prémiových obchodů. I běžnou kombinaci lze povznést na vyšší úroveň a udělat z ní cool outfit. A není to zas tak složité. Stačí se držet pěti jednoduchých pravidel, které představuje stylistka nákupního centra Metropole Zličín Barbora Havlíková a které zaručeně fungují. Ale pozor, není to jen o tom, co máte na sobě!

Základ je kvalita materiálu

Materiál je jedním z nejdůležitějších aspektů každého stylového outfitu. Jeho kvalita totiž přesně určí to, jak bude vypadat celkový look. I sebevíc trendy kousky, vyrobené ale z nekvalitního materiálu dobře působit zkrátka nebudou. Není to totiž o tom, jaká značka je na štítku, ale právě o složení materiálu na vnitřní cedulce. Obecně platí, že kvalitnější jsou přírodní materiály. Své místo mají ale i ty umělé, a to především ve směsích právě s těmi přírodními, zpravidla se totiž snáz mačkají. Například směs s polyesterem mačkavost značně sníží. Význam mají také směsi s elastanem, který je ideální do kousků obepínajících postavu. Všeho ale s mírou, umělá vlákna by neměla převyšovat ta přírodní.

Správný střih je důležitý pomocník

Ruku v ruce s kvalitním materiálem jde správný a dobře padnoucí střih. Jedno bez druhého v podstatě nefunguje, s nekvalitní látkou nikdy nedocílíte padnoucího outfitu. Právě dobře vybraný střih dotvaruje vaši postavu, vyzdvihne přednosti a odvede pozornost od případných nedostatků.

Doplňky, které to "dotáhnou"

Pokud máte vybraný střih a kvalitní materiál, je řada na doplňcích. Ty jsou právě tím, co dotváří celkový look. A nemusí to být nutně jen šperky. Kdo na ně moc není, neměl by se do nich vůbec nutit. Výborně totiž poslouží i správně zvolené boty a kabelka. Neznamená to ale, že máte úplně volnu ruku! Boty i kabelka by měly vždy korespondovat s danou příležitostí nebo společenskou událostí. A pozor! Už dávno neplatí, že boty musí ladit s kabelkou, tohle pravidlo nechme v 80. letech, kdy vzniklo. 

Není to jen o tom, co máte na sobě

Výsledný look není jen o oblečení, ale o celkovém vzhledu. Pro celistvý dojem je důležité dbát i na úpravu vašeho zevnějšku. Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou krásy. A neméně důležitá je i upravená tvář. To neznamená, že je potřeba nosit výrazný makeup, ale to, že je dobré starat se o svou pleť a vědět, co sluší vašemu obličeji. Pozornosti a úpravě by neměly uniknout ani ruce a nehty.

Sebevědomí nesmí chybět

Tak si to představte, máte nádherné šaty, perfektní boty a dokonalou kabelku. Ale jdete po ulici se shrbenými rameny a pohledem do země. Nic takového! Zdravé sebevědomí je ta poslední pomyslná ingredience, kterou potřebujete k dokonalé sebeprezentaci. Pomůže vám k tomu výběr takového oblečení, ve kterém se cítíte dobře a svá, ale také práce na sobě a hlavně sebeláska!