Máme otevřeno denně od 9:00 do 21:00

INSPIRACE OD STYLISTKY: LETNÍ ŠATY ZA ZLOMEK CENY > Čtěte zde:

02.07.2024

Šaty jsou v létě sázkou na jistotu. Jsou perfektní jak na dny, kdy se vám nechce zdlouhavě vymýšlet složité outfity, i na ty, kdy naopak máte chuť na divoké kombinace. Stylistka nákupního centra Metropole Zličín Barbora Havlíková pro vás připravila hned několik jednoduchých outfitů, které potěší oko i vaši peněženku. Ostatně uznejte, kdy jindy se vyplatí vyrazit na nákup než na začátku letní slevové sezóny, kdy se štendry v obchodech prohýbají?

Nákupem na léto, kterým neuděláte chybu, jsou jednoznačně šaty. Ženským křivkám sedí jako ulité a z rozmanitých barev i střihů si vybere opravdu každý. Ale s čím a jak je pořád kombinovat? S tím vám poradí stylistka nákupního centra Metropole Zličín Barbora Havlíková ve svém velkém "šatovém návodu".

Klasika všech klasik

Osvědčený střih do těch nejteplejších dnů jsou volné šaty na špagetová ramínka. Nemusíte se bát mini ani maxi délky – pokud zvolíte správný materiál, který bude prodyšný, bude vám příjemně i v delších šatech. Nejlepší jsou ty z viskózy, lnu nebo bavlny v nižší gramáži, které mají perfektní vlastnosti. Budete-li chtít přidat další vrstvu, zkuste tentokrát místo klasické džínové bundy nebo saka větší rozepnutou košili. Pro správný oversize efekt si neváhejte vzít klasickou pánskou.

Celý outfit H&M

Batika: Devadesátky opět v kurzu

Devadesátky frčí, tak proč nezkusit opět nahodit batiku? Batikované vzory se opět těší velké oblibě a dávno neplatí, že je najdeme jen na velmi ležérním oblečení. I elegantní kousky už dnes mají tento vzor a při správné volbě barevných kombinací a materiálů skvěle funguje také na slavnostnějších šatech. Celkový look pak podtrhněte zajímavými doplňky, jako je výrazný pásek nebo kabelka.

Celý outfit C&A

Za dámu

V letním šatníku by vám rozhodně neměly chybět alespoň jedny šaty, které podtrhují ženskost. Lodičkový výstřih a jemně spadlá ramena sedí každé postavě, decentní rozparek krásně vyzdvihne ženské křivky. K takovým šatům vždy volte boty na podpatku a menší elegantní kabelku. Můžete pak vyrazit na rande, do divadla i na večírek. 

Celý outfit Mohito

Šaty na pláž i dovolenou

Chcete-li šaty pro každou příležitost, tak nesmíte zapomenout na klasické zavinovací. Na léto volíme ty volnějšího střihu s áčkovou sukní a lehce nabíranými rukávy. A opět platí, že volba materiálu je zásadní. Chybu neuděláte lnem, viskózou nebo jejich směsí s bavlnou. "Jsou to šaty, které využijete na každé letní dovolené, můžete je zavázat přes plavky cestou na pláž a večer je zase vzít se sandálky a malou kabelkou na procházku do města," říká stylistka nákupního centra Metropole Zličín Barbora Havlíková. 

Celý outfit Tatuum