Máme otevřeno denně od 9:00 do 21:00

INSPIRACE OD FASHION STYLISTKY: JARNÍ OUTFITY Z METROPOLE ZLIČÍN > Čtěte zde:

14.03.2023

Slevová sezóna skončila a stejně jako do přírody tak i do obchodů se začínají vracet barvy a nové kolekce. S blížícím se příchodem jara se tak častěji objevují výraznější barevné odstíny, splývavé látky, vzory, volány a spousta dalšího. Nechte se inspirovat outfity vybranými Bárou Havlíkovou, stylistkou nákupního centra Metropole Zličín, a nalaďte se na blížící se jaro.

Flower power

Nebyly by to jarní módní tipy, kdyby alespoň jeden outfit nebyl o květech. Tak s ním rovnou začneme. Tento rok budou květované vzory ještě o trochu výraznější. Mysleli jste, že už to nejde? Opak je pravdou. Jak ale takové výrazné kousky kombinovat? Když máte v rámci outfitu jeden výrazný vzorovaný prvek, zbytek outfitu už nechte jednoduchý a bez vzorů. Pokud si lámete hlavu s barevností, platí jednoduché pravidlo – vyjděte z nejvýraznějšího kousku, tedy ze vzorovaného. Další pak slaďte v barvách, které jsou v něm zastoupeny. 

Celý outfit H&M
Šaty, 949 Kč
Sako, 899 Kč
Baleríny, 399 Kč
Kabelka, 599 Kč


Pastelové buklé

Pastelové barvy jsou další neodmyslitelnou součástí jara. Když je letos zkombinujete s buklé materiálem, budete za hvězdu. Buklé je hrubě tkaná látka typická pro saka, kabátky, ale i mini sukně a pouzdrové šaty. Jarní outfit klidně snese z této látky celý set, jen si dejte pozor na zbytek modelu. Buklé je totiž objemnější látka, takže pod sako je lepší zvolit top jemnější, ideálně ze saténu nebo viskózy. Podpatky nikdy neuděláte chybu, skvěle bude fungovat lakovaná kůže právě v kontrastu s matným kostýmkem. 

Celý outfit Mohito
Sako, 1499 Kč
Sukně, 599 Kč
Top, 499 Kč
Lodičky, 1299 Kč
Kabelka, 899 Kč


Kalhotový kostým

Jarním evergreenem je jednoznačně kalhotový kostým. Skvělý kousek v šatníku, se kterým jednoduše vykouzlíte outfity na všechny příležitosti. Jako takový se dá vzít s jednoduchým topem a teniskami, ale i s halenkou a lodičkami. Vy ještě odvážnější si sako klidně vezměte na holé tělo nebo s krajkovou braletkou, doplňte podpatky a psaníčkem. Tím ale jeho využití nekončí. Kalhoty můžete nosit zvlášť se svetříky, košilemi nebo třeba džínovou bundou a tričkem. A sako to samé, lze jím doplnit jiné kalhoty, džíny, ale i šaty a sukně.

Celý outfit Lindex
Sako, 2299 Kč
Kalhoty, 1699 Kč
Top, 799 Kč
Kšiltovka, 599 Kč
Kabelka, 999 Kč


Denim on denim

Džínovina nikdy nevyjde z módy a po zimě plné vlněných svetrů a kabátů přichází opět na scénu džínová bunda. Ta se dá kombinovat v podstatě s čímkoliv, ale nejvíc cool vypadá v kombinaci zase s džínovinou. Pro kontrast outfit doplňte něčím jemným a lesklým, skvěle poslouží například saténový top. A můj tajný tip je šátek kolem krku, který celkovému looku dodá více ženskosti. To vše pak neváhejte doplnit ještě výraznými barevnými doplňky.

Celý outfit Tatuum
Bunda, 2699 Kč
Džíny, 1999 Kč
Kabelka, 1999 Kč
Mokasíny, 1999 Kč
Šátek, 999 Kč


Pop-up barva

Tento tip je hlavně pro minimalisty, kteří ale s jarem cítí nutkání přidat do svého šatníku alespoň jednu barvu. Nechte klidně celý outfit v neutrálních barvách a barevný přidejte jen jeden kousek. Pro odvážné to může být sako, pro ty zdrženlivější klidně jen výrazná kabelka. Barva by ale v tomto případě měla být sytější a výraznější než jemné pastelové tóny. Hitem tohoto jara je kobaltově modrá.

Celý outfit s.Oliver
Sako, 1999 Kč
Sukně, 3299 Kč
Svetr, 999 Kč